flag Судова влада України

Вийшов шостий номер «Вісника Верховного Суду України»

04 липня 2014, 15:22

У рубриці «Новини. Події. Факти» йдеться про ХII позачерговий з’їзд суддів України, який після дискусій і розмов щодо його легітимності, зрештою, розпочав роботу, однак не завершив її, взявши вимушену паузу на невизначений час.

Сторінки традиційної рубрики «Судова практика» відведено деяким рішенням Верховного Суду України в адміністративних, господарських, кримінальних та цивільних справах.

У цьому числі журналу завершено публікування матеріалу «Аналіз деяких питань застосування судами законодавства про право власності при розгляді цивільних справ», який підготували суддя Верховного Суду України Лілія Григор’єва і головний консультант управління вивчення та аналізу судової практики Суду Світлана Павловська.

Крім того, увазі читачів пропонується завершальна частина «Аналізу стану здійснення судочинства судами загальної юрисдикції у 2013 р. (за даними судової статистики)».

У черговому науково-практичному дослідженні Голови Верховного Суду України, кандидата юридичних наук, заслуженого юриста України Ярослава Романюка та його помічника, заслуженого юриста України Людмили Майстренко порушено важливе питання регресу та суброгації у правовідносинах страхування. Це дослідження, безперечно, знадобиться суддям, правознавцям-науковцям та іншим юристам. А суддя Верховного Суду України, заслужений юрист України Олександр Потильчак присвятив наукову статтю актуальній на сьогодні темі «Незалежність суддів як гарантія правової держави: міжнародний досвід».

У рубриці «Міжнародні зв’язки» подана змістовна фотоілюстрована інформація про зустріч Голови Верховного Суду України та суддів Верховного Суду України із представниками місії Міжнародного валютного фонду.

За доброю традицією колектив Верховного Суду України адресував сердечні вітання судді Верховного Суду України, заслуженому юристу України Леоніду Фесенку із нагоди його славного 65-річчя.